Internet Magazin nr. 7 / 2003

Arhiva

Un an in care Internetul a dobandit o noua perceptie
Luna decembrie este in mod clar una a bilanturilor... Ce s-a intamplat notabil in 2003 in materie de Internet in Romania?

Festivalul de comunicare digitala
La jumatatea lunii octombrie s-a pus punct festivalului Internetics, ajuns la editia cu numarul trei. Seara a debutat cu o demonstratie de sport extrem, ocazie cu care a fost lansat site-ul de profil www.h2o.ro, apoi in cadrul unei gale cam lungi au fost desemnati castigatorii. Acestia au tinut speech-uri, s-au balbait si au comis ceva gafe... astfel ca nici un participant nu s-a plictisit, gratie condimentelor verbale.

BestJobs, din nou castigator!
Trofeul Internetics la categoria Recrutare (Servicii Web) Prima pagina contine un director cu domeniile de activitate sI numarul job-urilor disponibile, un top al companiilor inscrise si o poveste a unei persoane angajate.

GREEN PIXEL revine
La jumatatea lunii octombrie s-a pus punct festivalului Internetics, ajuns la editia cu numarul trei. Seara a debutat cu o demonstratie de sport extrem, ocazie cu care a fost lansat site-ul de profil www.h2o.ro, apoi in cadrul unei gale cam lungi au fost desemnati castigatorii.

Initiative academice ale IBM
IBM este cea mai mare companie din lume in domeniul tehnologiei informatiei, lider de necontestat de peste 80 de ani. Atragand resurse atat din interior, cat si de la partenerii sai de afaceri, IBM ofera o gama larga de servicii, solutii si tehnologii pentru noua era e-business.

Ce este Virtual Private Server?
Un concept relativ nou pe piata web hostingului este VPS - Virtual Private Server. Din punctul de vedere al furnizorului de servicii de web hosting, VPS-ul reprezinta o modalitate eficienta de partitionare si vanzare a resurselor unui server dedicat.

Softpedia.com
Adio CD-uri cu kit-uri, bun venit Internet!
Cu ceva vreme in urma, de fiecare data cand eram in cautarea unor programe necesare oricarui utilizator de calculator, incepea o corvoada interminabila: trebuia sa identific unde anume erau disponibile pe Internet

Tehnologii Web (I)
De la aparitia HTML-ului, in anul 1990, Web-ul a suferit transformari majore - daca la inceput informatia era publicata intr-o forma statica, in prezent se insista pe aspectul grafic si pe interactivitate.

Pentru un antivirus serviciile post-vanzare suntcapitale
Achizitionarea unei solutii antivirus poate fi uneori dificila avand in vedere faptul ca fiecare dintre noi tinem la calculatorul personal si la datele de pe acesta. Care ar fi avantajul principal al unei solutii antivirus achizitionate cu licenta?

Comunitati on-line (I) - Forumurile mari din Occident
Dupa ce in numerele trecute am prezentat in paginile revistei cele mai mari forumuri din Romania, ne vom orienta atentia in cadrul articolului de fata asupra comunitatilor mari si foarte mari din lume.

www.resursadefun.ro - Site-ul lunii
Am ales pentru aceasta luna unul dintre cele mai cunoscute site-uri de divertisment de pe web-ul romanesc, ResursaDeFun.ro. El isi pastreaza deopotriva prospetimea si interesul, chiar daca, in comparatie cu alte pagini web de divertisment, nu are un continut foarte bogat. Insa aici accentul este pus pe calitate, nu pe cantitate.

club.neogen.ro
Club, -uri s.n. - asociatie menita sa creeze membrilor sai conditii favorabile pentru desfasurarea unei anumite activitati (cultural-educative, sportive etc.) in timpul liber; local care serveste acestei asociatii, institutii etc. - din fr., eng. Club Blog este acronimul pentru ‘weB LOG’.

Garnizoana de soapte
Avioanele F16, ochelarii de noapte cu infrarosii, plus multitudinea de trupe speciale ascund secrete militare camuflate cu grija in suspiciuni si conspiratii.

E-guvernarea – pentru toti? - www.e-guvernare.ro
Lansat in urma cu putina vreme, site-ul E-guvernare.ro are de infruntat piedici ce tin de mentalitatile oamenilor care lucreaza in administratia locala, dar si ale celor care vin la ghiseu. Poate parea paradoxal, insa cei care stau in fata ghiseului si care sunt beneficiarii directi ai facilitatilor oferite prin intermediul acestui site s-au obisnuit cu cozile, desi le critica permanent.

www.masoara-ti-viteza.ro - Conexiunea la Internet
Coloana vertebrala a Internetului este reprezentata de retele conectate intre ele prin linii de comunicatie de mare capacitate. O conexiune dedicata la coloana vertebrala a Internetului, care functioneaza in permanenta, la capacitate tehnologica maxima, este extrem de costisitoare.

Tu faci viitorul (.ro) - sau despre cea mai neconventionala campanie de branding
Recent a fost lansata o campanie de branding absolut neconventionala. Primele
doua saptamani de desfasurare au reprezentat o perioada de teasing, de starnire
a curiozitatii publicului pentru ca nu fusese dezvaluit numele firmei implicate.

BeUnique - Un nou sistem de activare a produselor Microsoft
Compania Linzer de Biometrie ekey biometric systems din Linz Austria a realizat in colaborare cu Microsoft un sistem de activare confortabil pentru sistemele de operare Microsoft. Activarea este posibila si prin procedee biometrice, adica atingerea cu un deget a unui senzor este suficienta ca element de autorizare.

Aventuri in lumea clipurilor - Paradisul arhivelor animate
Producatorii de film comprima lung metrajele la doar trei minute. Graficienii 3D au furat aceasta idee si au facut tot felul de animatii, in timp ce designerii web au conceput cadrele aferente, pentru a arunca in arena on-line o impresionanta arhiva de clipuri pentru devoratorii de senzational.

De bun augur - Internet si bani de-a gata
Concurenta acerba, goana nebuna dupa profit nemeritat si constiinta nemteasca cu care e greu sa ne obisnuim mai ca au adus economia romaneasca la sapa de lemn. Din fericire, oricand e loc de mai bine si, cum orice durere in posterior inseamna si un pas inainte, Internetul a ramas unicul sfetnic de incredere cu privire la relansarea afacerilor de durata.

Zend Studio - Version 3.0
PHP este in prezent unul dintre cele mai folosite limbaje de scripting pentru web. Usurinta in invatare si facilitatile pe care le pune la indemana programatorilor il recomanda ca fiind prima alegere pentru dezvoltarea site-urilor web sau intranet dinamice.