Trika Trika

Fara categorie | Wednesday January 1 2020 22:33 | Comments (0)

Postat pe Youtube pe 24 octombrie, are 21.918.000 vizualizari adica 313.100/zi sau 13.046/ora sau 217/min. https://www.youtube.com/watch?v=-0-RNQeKETU

Culita si Carmen

Fara categorie | Wednesday January 1 2020 20:40 | Comments (0)

Cosmin Isăilă, fostul si viitorul iubit al lui Carmen de la Sălciua, a vorbit în premiera. Dacă au ceva împreună amândoi nu stiu, le doresc tot binele, să fie bine ca sa nu fie rau în aceeaşi meserie. Culiţă e băiat bun dar ea inca nu a aflat. Eu cu ea am mai discutat şi în ultimul timp, mai aveam discuţii ca în orice cuplu că nu mai merge, nu mai e bine, mai jucam ceva barbut dar nu ne sincronizam în ultimul timp”

Becali

Fara categorie | Wednesday January 1 2020 20:30 | Comments (0)

Mesaj catre procuror: ‘Acum, fă-i și lui Sf. Mina un dosar penal pentru favorizarea infractorului pentru că a venit în ajutorul meu’”

Apple Sued by New York Doctor Over Watch’s Heart Technology

Fara categorie | Wednesday January 1 2020 20:14 | Comments (0)

A New York University cardiologist claims Apple Inc.’s Watch uses his patented heartbeat-monitoring invention and he wants compensation.

Dr. Joseph Wiesel, who teaches at NYU School of Medicine, filed a suit Friday against the tech giant, in federal court in Brooklyn. Wiesel claims the Apple Watch infringes his patent for a method to detect an irregular heartbeat.
Wiesel said his invention covered “pioneering steps” in atrial fibrillation detection by monitoring “irregular pulse rhythms from a succession of time intervals.” He said he first contacted Apple in September 2017, giving the Cupertino, California-based company detailed information about the patent.

Apple has “refused to negotiate in good faith to avoid this lawsuit,” Wiesel contends in the suit. He wants the court to order Apple to pay him royalties and, barring that, to block the company from using his invention without permission.

Earlier: Apple Team Exploring Satellites to Beam Data Direct to Devices
Apple promotes a feature in the watch that can measure the wearer’s heart rate and can provide notifications of an irregular pulse. The business segment that includes the Apple Watch, Apple TV and Beats headphones is the company’s fastest-growing category and generated more than $24 billion in sales in the fiscal year that ended in September.
Representatives of Apple, who don’t normally comment on litigation, didn’t immediately respond to a query about the suit.

The case is Wiesel v. Apple Inc., 19-7261, U.S. District Court for the Eastern District of New York (Brooklyn).

Happy New Year 2020!

Fara categorie | Wednesday January 1 2020 19:55 | Comments (0)

Happy New Year 2020!

Oferta birotica&papetarie

Business opportunities | Wednesday October 10 2018 15:20 | Comments (0)

Oferta_birotica_papetarie_11092018_v2

Comanda minima – 150 Ron.
Pentru comenzi mai mari de 300 Ron – transport gratuit.
Pentru comenzi mai mari de 300 Ron oferim cadouri sau discount.

WhatsApp are acum un miliard de utilizatori pe zi

News@com | Friday July 28 2017 17:51 | Comments (0)

Anuntul a fost facut miercuri de catre WhatsApp. Potrivit aplicatiei de mesagerie, detinuta de catre Facebook, alte statistici includ:
– 1,3 miliarde de utilizatori activi lunar
– 55 miliarde de mesaje trimise zilnic
– 4,5 miliarde de fotografii impartasite zilnic
– 1 miliard de clipuri video impartasite zilnic
– 60 de limbi sustinute

Anul trecut, WhatsApp avea un miliard de utilizatori pe luna. Acesta ajunge din urma Facebook, care in 27 iunie avea 2 miliarde de uitlizatori activi lunar.

Harta Radar Nationala

harti | Friday June 2 2017 10:02 | Comments (0)

Harta Radar Nationala
http://www.inmh.ro/images/radarg/index.radar.php
 

 

Harta temperaturii aerului – actualizată zilnic la fiecare oră

harti | Friday June 2 2017 09:46 | Comments (0)

Harta temperaturii aerului

 

Apple achizitioneaza startup-ul AI Lattice.iov

News@com | Wednesday May 24 2017 11:18 | Comments (0)

Compania foloseste machine learning pentru a transforma date nestructurate in informatii mai utilizabile

Apple a achizitionat compania de inteligenta a datelor Lattice.io, potrivit unui articol TechCrunch.
Lattice.io foloseste machine learning pentru a transforma “datele intunecate” cum ar fi textul nestructurat si imaginile in date structurate pentru a fi folosite de instrumentele traditionale de analiza a datelor.
Apple a platit 200 milioane dolari pentru Menlo Park, compania din California, a indicat TechCrunch. Se sustine ca acordul a fost incheiat in urma cu cateva saptamani, aproximativ 20 de ingineri Lattice.io alaturandu-se Apple.
Lattice.io a fost co-fondat de catre Michael Carafella, profesor de informatica in cadrul Universitatii din Michigan. Carafella, care este CEO al companiei, e co-creator al Hadoop, o tehnologie open-source pentru analizarea cantitatilor mari de date. Chris Re, profesor de informatica la Stanford, este de asemenea co-fondator al Lattice.io.
Reprezentantii Apple si Lattice.io nu au raspuns imediat cererii de comentarii. Apple a confirmat achizitia pentru Fortune.
Sursa: www.news.com

Aplicatia video Amazon Prime va ajunge si pe Apple TV

News@com | Wednesday May 24 2017 11:16 | Comments (0)

Dupa o lunga rivalitate intre cele doua companii, se pare ca acestea au ajuns la un acord.

Aplicatia video Amazon Prime va ajunge in aceasta vara pe Apple TV, potrivit unui raport Buzzfeed. Acest fapt va fi anuntat in cadrul conferintei Apple Worldwide Developer din luna iunie.
Pentru membrii Amazon Prime, un review negativ pentru Apple TV a fost imposibilitatea de a reda continut video Amazon. Dispozitivele mobile Apple iOS suporta de multa vreme o versiune redusa a aplicatiei video Amazon care nu permite achizitii. Insa, aplicatia in orice forma, nu a fost niciodata disponibila pe Apple TV.
Set-top box-urile concurente de la Roku, in schimb, suporta toate aplicatiile importante de streaming si permite inchiriere si cupararea de filme direct din acele aplicatii.
Miezul conflictului dintre cele doua companii este faptul ca Amazon Video si Apple iTunes sunt servicii rivale. In 2015 Amazon a incetat sa mai vanda Apple TV-uri si box-uri Google Chromecast deoarece a dorit sa evite returnarea box-urilor de catre clientii sai, dupa descoperirea faptului ca serviciul de streaming video Amazon Prime nu era suportat de catre acestea.
Ca parte a acordului intre cele doua companii, Amazon va vinde din nou set-top box-uri Apple TV.

Huawei plănuiește să dezvolte cât mai multe Orașe Inteligente în România

News@com | Wednesday May 24 2017 11:15 | Comments (0)

Compania a anunțat strategia Smart City și cele mai noi soluții în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, la Forumul Smart City 2017

Compania Huawei a anunțat, astăzi, strategia și ultimele tehnologii pentru transformarea orașelor inteligente la Forumul Smart City 2017, care are loc, în premieră, în România, la București, în data de 16 mai. Strategia Huawei are în prim plan soluții ICT (Tehnologia Informației și Comunicațiilor), care să ajute autoritățile centrale și locale împreună cu industria de profil să ofere servicii avansate în sprijinul cetățenilor, menite să îmbunătățească viețile oamenilor, să producă creștere economică și să creeze comunități sustenabile.

În cadrul Forumului Smart City, compania a prezentat cele mai importante soluții ITC din portofoliu menite să accelereze construcția și dezvoltarea orașelor inteligente, precum Centrul Inteligent de Operațiuni (IOC), susținut de Cloud și Big Data, soluții de management al orașelor bazate pe Internet of Things (IoT) și soluții avansate în domeniul serviciilor publice, dezvoltate în colaborare cu partenerii globali. Huawei a reunit, în cadrul Smart City Forum 2017, autorități guvernamentale și locale, precum și parteneri din industrie.

Ce este un Oraș Inteligent?

Urbanizarea rapidă a orașelor aduce autorităților centrale și locale o serie de provocări legate de infrastructură și nu numai. Pe măsură ce orașele se dezvoltă și își extind serviciile, administrațiile locale și modul de guvernare devin din ce în ce mai complexe. Astfel, orașele trebuie transformate pentru a răspunde provocărilor sociale, economice, arhitecturale și de mediu. În acest context, mai multe orașe din România, precum Cluj, Alba Iulia, București (sectorul 4) au început să dezvolte deja o serie de proiecte Smart City.

Deși definiția unui oraș inteligent poate varia foarte mult, standardul de măsură a „inteligenței” acestuia este dat de eficacitatea cu care își gestionează resursele și calitatea vieții locuitorilor. O noțiune populară privind orașele inteligente subliniază utilizarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, un concept care înglobează sisteme precum Internet of Things, sisteme de Cloud Computing și Big Data, care fac serviciile unui municipiu mai interactive și mai eficiente. Un oraș inteligent trebuie privit însă ca un efort colectiv de a prospera în condiții dificile.

Un oraș inteligent înglobează mai multe componente: infrastructură modernizată cu ajutorul aplicațiilor smart sau servicii inovatoare precum Smart Parking (parcare inteligentă) sau monitorizarea sănătății personale, care sunt relativ ușor de pus în practică și nu interferează cu actualele administrații. Beneficiile oferite trec dincolo de un simplu „Wi-Fi gratuit”. În viitor, senzori de tot felul – camerele de luat vederi, rețelele acustice și alte sisteme – vor comunica în timp real informații cu privire la sănătatea și starea orașului, a infrastructurii acestuia, care la nivel uman, s-ar putea simți, de exemplu, ca un drum spre locul de muncă fără stres.

Provocările Orașelor Inteligente

În ultimii ani, s-a observat o dezvoltare dinamică a proiectelor de tip Smart City la nivel mondial. Cu toate acestea, multe orașe se confruntă cu provocări în drumul lor de transformare. Adresând aceste provocări în discursul său, în cadrul Smart City Forum, Li Han, Vicepreședintele Huawei Enterprise pentru regiunea CEE & Nordic, a declarat:

“Un oraș inteligent este asemeni unei ființe vii, cu un creier și un sistem nervos complex, care conlucrează pentru a învăța și a îmbunătăți universul fizic, în mod constant. Creșterea și dezvoltarea ei depind de platforme deschise, în care toți jucătorii colaborează pentru a încuraja inovația. Integrând rețele de tip Ultra-broadband, Cloud Computing, Big Data și Internet of Things, Huawei se angajează să ajute orașele să fie mai adaptate actualului context, mai bine conectate și mai inteligente. În plus, prin inovații dezvoltate în colaborare cu peste 2.700 de parteneri globali și prin capacitatea noastră globală de a livra soluții, oferim tehnologii și soluții care pot schimba fața orașelor, combinând cele mai bune practici globale în domeniu cu expertiza dezvoltatorilor locali, pentru dezvoltarea de ecosisteme vitale pentru transformarea orașelor în Smart Cities. Credem că există doar un punct de început, nu și un punct final în ceea e privește efortul de dezvoltare a unor orașe mai inteligente”.

“Proiectele de tip Smart City devin tot mai integrate și mai complexe. De aceea, aveți nevoie de platforme pentru a integra toate aceste proiecte. Huawei furnizează tehnologia necesară dezvoltării unui centru neuronal care să alimenteze orașele inteligente. Credem că Guvernul din România și autoritățile române vor fi deschise implementării de soluții Smart City, ca o modalitate firească de a crea condiții mai bune de viață pentru cetățeni”, a declarat și Liu Ke, CEO Huawei Technologies Romania.

Cloud, tehnologii de rețea și administrare a platformelor, securitate robustă

Soluțiile Smart City ale Huawei au fost implementate în peste 100 de orașe din peste 40 de țări. Pentru a încuraja colaborarea în sprijinul dezvoltării a cât mai multe orașe inteligente, Huawei a creat șapte centre Open Labs, disponibile la nivel global. Huawei construiește orașe inteligente printr-o gamă completă de produse, tehnologii de ultimă generație, sisteme de arhitectură deschisă, soluții industriale diversificate și parteneriate solide. Soluția Smart City propusă de Huawei înglobează tehnologii de tip Cloud, rețele, tehnologii de administrare a platformelor, alături de sisteme de securitate robustă.

Pe măsură ce societatea devine tot mai dependentă de internet, asigurarea securității cibernetice a devenit o prioritate. Autoritățile, industria și utilizatorii finali trebuie să arate deschidere și să colaboreze pentru a-și asuma responsabilități echitabile în domeniul securității cibernetice. În acest context, securitatea cibernetică este un punct crucial în strategia Smart City a Huawei.

„Huawei se angajează să ofere cele mai bune produse și servicii din această clasă pentru a acoperi nevoile clienților în domeniul securității cibernetice. Securitatea cibernetică este o prioritate pentru noi și, ca atare, am investit resurse substanțiale în efortul de promovare și îmbunătățire a capacității companiei noastre de a oferi cele mai bune soluții în domeniul securității cibernetice pentru o lume mai sigură”, a adăugat Xiongjun, Cyber Security Chief Officer România.

Huawei dezvoltă orașe inteligente prin șase tipuri de mecanisme de securitate: fizice, de rețea, de tip host, soluții virtuale, aplicații și date.

– Centrul de date Cloud. Huawei oferă un centru de date Cloud securizat, bazat pe sisteme de arhitectură deschisă. Centrul de date integrează și oferă informații cu privire la orașe extrem de utile guvernelor în efortul lor de eficientizare a serviciilor.

– Broadband. Rețelele de bandă largă prin cablu și wireless permit o acoperire largă, facilitând accesul la diverse servicii publice.

– Rețeaua Huawei Internet of Things (IoT) găzduiește servicii de date pentru aplicații industriale noi. Huawei a îmbunătățit rețeaua Internet of Things cu un sistem de operare IoT mai facil — LiteOS — la care se adaugă o gamă largă de gateway-uri. Huawei contribuie în mod semnificativ la organizațiile din domeniul Narrowband Internet of Things (NB-IoT).

– Platforme:

  • Platforma de prezentare a capacităților ICT: oferă capabilități încapsulate și ambalate astfel încât dezvoltatorii din orice companie să poată crea ușor interfețe deschise și să dezvolte rapid aplicații Smart City integrate.
  • Platforma de suport Big Data: oferă acces la istoricul datelor, precum și la date culese în timp real despre orașe către autorități.
  • Platforma de activare a aplicațiilor: combină aplicațiile Huawei (procesare Big Data, managementul securității, procesare video și analiză) cu aplicații terțe – precum — Sistem de Informații geografice (GIS), servicii publice, sisteme de identificare unitară și Single Sign-On (SSO). Rezultatul: schimbul rapid al datelor, software nou, operare și mentenanță îmbunătățită pentru aplicațiile Smart City.
  • Securitate. Huawei asigură  securitatea orașelor inteligente cu șase tipuri de sisteme: fizice, de rețea, de tip host, soluții virtuale, aplicații și date. Securitatea este asigurată cu chip-uri și coduri sursă.

Despre Huawei:

Huawei este un furnizor de soluții ICT la nivel global, cu peste 180.000 de angajați la nivel mondial și operațiuni în peste 170 de țări. În Romania, Huawei este un jucător de top pe piața IT&C și un partener strategic pentru operatorii telecom Orange, Vodafone, Telekom și RCS-RDS. Compania a creat în România peste 1.500 de oportunități de muncă pe termen lung și peste 3.000 de locuri de muncă temporare. Huawei a oferit constant contribuții la industria IT&C din România pentru a îmbunătăți viața românilor.

Compania Huawei a anunțat, astăzi, strategia și ultimele tehnologii pentru transformarea orașelor inteligente la Forumul Smart City 2017, care are loc, în premieră, în România, la București, în data de 16 mai. Strategia Huawei are în prim plan soluții ICT (Tehnologia Informației și Comunicațiilor), care să ajute autoritățile centrale și locale împreună cu industria de profil să ofere servicii avansate în sprijinul cetățenilor, menite să îmbunătățească viețile oamenilor, să producă creștere economică și să creeze comunități sustenabile.

În cadrul Forumului Smart City, compania a prezentat cele mai importante soluții ITC din portofoliu menite să accelereze construcția și dezvoltarea orașelor inteligente, precum Centrul Inteligent de Operațiuni (IOC), susținut de Cloud și Big Data, soluții de management al orașelor bazate pe Internet of Things (IoT) și soluții avansate în domeniul serviciilor publice, dezvoltate în colaborare cu partenerii globali. Huawei a reunit, în cadrul Smart City Forum 2017, autorități guvernamentale și locale, precum și parteneri din industrie.

Ce este un Oraș Inteligent?

Urbanizarea rapidă a orașelor aduce autorităților centrale și locale o serie de provocări legate de infrastructură și nu numai. Pe măsură ce orașele se dezvoltă și își extind serviciile, administrațiile locale și modul de guvernare devin din ce în ce mai complexe. Astfel, orașele trebuie transformate pentru a răspunde provocărilor sociale, economice, arhitecturale și de mediu. În acest context, mai multe orașe din România, precum Cluj, Alba Iulia, București (sectorul 4) au început să dezvolte deja o serie de proiecte Smart City.

Deși definiția unui oraș inteligent poate varia foarte mult, standardul de măsură a „inteligenței” acestuia este dat de eficacitatea cu care își gestionează resursele și calitatea vieții locuitorilor. O noțiune populară privind orașele inteligente subliniază utilizarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, un concept care înglobează sisteme precum Internet of Things, sisteme de Cloud Computing și Big Data, care fac serviciile unui municipiu mai interactive și mai eficiente. Un oraș inteligent trebuie privit însă ca un efort colectiv de a prospera în condiții dificile.

Un oraș inteligent înglobează mai multe componente: infrastructură modernizată cu ajutorul aplicațiilor smart sau servicii inovatoare precum Smart Parking (parcare inteligentă) sau monitorizarea sănătății personale, care sunt relativ ușor de pus în practică și nu interferează cu actualele administrații. Beneficiile oferite trec dincolo de un simplu „Wi-Fi gratuit”. În viitor, senzori de tot felul – camerele de luat vederi, rețelele acustice și alte sisteme – vor comunica în timp real informații cu privire la sănătatea și starea orașului, a infrastructurii acestuia, care la nivel uman, s-ar putea simți, de exemplu, ca un drum spre locul de muncă fără stres.

Provocările Orașelor Inteligente

În ultimii ani, s-a observat o dezvoltare dinamică a proiectelor de tip Smart City la nivel mondial. Cu toate acestea, multe orașe se confruntă cu provocări în drumul lor de transformare. Adresând aceste provocări în discursul său, în cadrul Smart City Forum, Li Han, Vicepreședintele Huawei Enterprise pentru regiunea CEE & Nordic, a declarat:

“Un oraș inteligent este asemeni unei ființe vii, cu un creier și un sistem nervos complex, care conlucrează pentru a învăța și a îmbunătăți universul fizic, în mod constant. Creșterea și dezvoltarea ei depind de platforme deschise, în care toți jucătorii colaborează pentru a încuraja inovația. Integrând rețele de tip Ultra-broadband, Cloud Computing, Big Data și Internet of Things, Huawei se angajează să ajute orașele să fie mai adaptate actualului context, mai bine conectate și mai inteligente. În plus, prin inovații dezvoltate în colaborare cu peste 2.700 de parteneri globali și prin capacitatea noastră globală de a livra soluții, oferim tehnologii și soluții care pot schimba fața orașelor, combinând cele mai bune practici globale în domeniu cu expertiza dezvoltatorilor locali, pentru dezvoltarea de ecosisteme vitale pentru transformarea orașelor în Smart Cities. Credem că există doar un punct de început, nu și un punct final în ceea e privește efortul de dezvoltare a unor orașe mai inteligente”.

“Proiectele de tip Smart City devin tot mai integrate și mai complexe. De aceea, aveți nevoie de platforme pentru a integra toate aceste proiecte. Huawei furnizează tehnologia necesară dezvoltării unui centru neuronal care să alimenteze orașele inteligente. Credem că Guvernul din România și autoritățile române vor fi deschise implementării de soluții Smart City, ca o modalitate firească de a crea condiții mai bune de viață pentru cetățeni”, a declarat și Liu Ke, CEO Huawei Technologies Romania.

Cloud, tehnologii de rețea și administrare a platformelor, securitate robustă

Soluțiile Smart City ale Huawei au fost implementate în peste 100 de orașe din peste 40 de țări. Pentru a încuraja colaborarea în sprijinul dezvoltării a cât mai multe orașe inteligente, Huawei a creat șapte centre Open Labs, disponibile la nivel global. Huawei construiește orașe inteligente printr-o gamă completă de produse, tehnologii de ultimă generație, sisteme de arhitectură deschisă, soluții industriale diversificate și parteneriate solide. Soluția Smart City propusă de Huawei înglobează tehnologii de tip Cloud, rețele, tehnologii de administrare a platformelor, alături de sisteme de securitate robustă.

Pe măsură ce societatea devine tot mai dependentă de internet, asigurarea securității cibernetice a devenit o prioritate. Autoritățile, industria și utilizatorii finali trebuie să arate deschidere și să colaboreze pentru a-și asuma responsabilități echitabile în domeniul securității cibernetice. În acest context, securitatea cibernetică este un punct crucial în strategia Smart City a Huawei.

„Huawei se angajează să ofere cele mai bune produse și servicii din această clasă pentru a acoperi nevoile clienților în domeniul securității cibernetice. Securitatea cibernetică este o prioritate pentru noi și, ca atare, am investit resurse substanțiale în efortul de promovare și îmbunătățire a capacității companiei noastre de a oferi cele mai bune soluții în domeniul securității cibernetice pentru o lume mai sigură”, a adăugat Xiongjun, Cyber Security Chief Officer România.

Huawei dezvoltă orașe inteligente prin șase tipuri de mecanisme de securitate: fizice, de rețea, de tip host, soluții virtuale, aplicații și date.

– Centrul de date Cloud. Huawei oferă un centru de date Cloud securizat, bazat pe sisteme de arhitectură deschisă. Centrul de date integrează și oferă informații cu privire la orașe extrem de utile guvernelor în efortul lor de eficientizare a serviciilor.

– Broadband. Rețelele de bandă largă prin cablu și wireless permit o acoperire largă, facilitând accesul la diverse servicii publice.

– Rețeaua Huawei Internet of Things (IoT) găzduiește servicii de date pentru aplicații industriale noi. Huawei a îmbunătățit rețeaua Internet of Things cu un sistem de operare IoT mai facil — LiteOS — la care se adaugă o gamă largă de gateway-uri. Huawei contribuie în mod semnificativ la organizațiile din domeniul Narrowband Internet of Things (NB-IoT).

– Platforme:

  • Platforma de prezentare a capacităților ICT: oferă capabilități încapsulate și ambalate astfel încât dezvoltatorii din orice companie să poată crea ușor interfețe deschise și să dezvolte rapid aplicații Smart City integrate.
  • Platforma de suport Big Data: oferă acces la istoricul datelor, precum și la date culese în timp real despre orașe către autorități.
  • Platforma de activare a aplicațiilor: combină aplicațiile Huawei (procesare Big Data, managementul securității, procesare video și analiză) cu aplicații terțe – precum — Sistem de Informații geografice (GIS), servicii publice, sisteme de identificare unitară și Single Sign-On (SSO). Rezultatul: schimbul rapid al datelor, software nou, operare și mentenanță îmbunătățită pentru aplicațiile Smart City.
  • Securitate. Huawei asigură  securitatea orașelor inteligente cu șase tipuri de sisteme: fizice, de rețea, de tip host, soluții virtuale, aplicații și date. Securitatea este asigurată cu chip-uri și coduri sursă.

Despre Huawei:

Huawei este un furnizor de soluții ICT la nivel global, cu peste 180.000 de angajați la nivel mondial și operațiuni în peste 170 de țări. În Romania, Huawei este un jucător de top pe piața IT&C și un partener strategic pentru operatorii telecom Orange, Vodafone, Telekom și RCS-RDS. Compania a creat în România peste 1.500 de oportunități de muncă pe termen lung și peste 3.000 de locuri de muncă temporare. Huawei a oferit constant contribuții la industria IT&C din România pentru a îmbunătăți viața românilor.

Studiu GPeC: ce preferinte au romanii in materie de cumparaturi online

News@com | Wednesday May 24 2017 11:12 | Comments (0)
Cumparatorii online viziteaza putine magazine pe parcursul unui an (doar 9), dar cu o frecventa ridicata

Conform unei analize realizate de GPeC si iSense Solutions, in medie cumparatorii viziteaza magazinele online de 3-4 ori pe saptamana si 77% dintre aceastia fac cumparaturi de cel putin doua ori intr-un an de la acelasi magazin. Atunci cand aleg un magazin online, romanii sunt atenti la pretul serviciilor sau al produselor si aleg sa faca cumparaturi online pentru a economisi timp.
Cei ce nu cumpara viziteaza magazinele online de aproximativ 5 ori pe an. Totusi, 64% dintre acestia nu intentioneaza sa faca cumparaturi online in urmatoarele 3 luni, principalele motive fiind teama ca produsele vandute online nu corespund realitatii (69%), imposibilitatea testarii produselor achizitionate (53%) sau potentialul fraudarii (51%).
De unde cumpara romanii cel mai des de pe internet
eMAG ocupa prima pozitie in topul site-urilor de pe care romanii cumpara cel mai des, fiind preferat de 58% dintre cumparatorii online. Clasamentul continua cu site-ul de anunturi OLX si retailerul online elefant.ro, cu 12%. Aceiasi jucatori ocupa primele 3 pozitii si in topul platformelor online de pe care romanii au facut cumparaturi in ultimele 12 luni, eMAG (73%), OLX (31%) si elefant.ro (26%). Clasamentul continua cu Okazii.ro (18%) si H&M (17%).
eMAG (55%), elefant.ro (16%) si OLX.ro (14%) sunt tot primele 3 site-uri de pe care romanii au cumparat in ultimele 12 luni de cel putin 2 ori. In clasament urmeaza H&M (8%) si Fashion Days (7%).
Ce produse si serviciile cumpara romanii online
Cu o medie de 3 ori pe an, 90% dintre respondentii studiului prefera sa achizitioneze din mediul online produse electronice si electrocasnice. Clasamentul continua cu achizitia de computere, accesorii software si hardware (82%), imbracaminte si incaltaminte (80%), cosmetice si produse farmaceutice (77%), sejururi si servicii de turism (70%), servicii in domeniul telecomunicatiilor (69%), carti, reviste si DVD-uri (67%) sau produse alimentare si catering (55%).
Intr-un an, cele mai mari sume alocate de romani pentru cumparaturile online sunt in turism (1.313 lei / an), pentru achizitia de electronice si electrocasnice (1.076 lei / an), accesorii auto (818 lei / an), calculatoare, produse software si hardware (793 lei / an) sau mobila si decoratiuni interioare (715 lei / an).
Motivele achizitiei din mediul online
72% dintre respondenti aleg un magazin online pentru a economisi timp. 51% dintre romani prefera shopping-ul online pentru varietatea mare de produse gasite si posibilitatea de a compara usor ofertele propuse. Pentru aproape jumatate dintrecumparatorii online, 48%, preturile mai accesibile sunt principalul factor de selectie al unui magazin online, in timp ce 43% dintre acestia spun ca si-au gasit produsul dorit doar pe internet. 41% dintre respondenti apeleaza la ofertele magazinelor online din comoditate, in timp ce 6% dintre acestia considera cumparaturile online ca fiind cele mai populare.
Atunci cand aleg sa achizitioneze un produs de pe un anumit site, principalele criterii de evaluare sunt: pretul produsului, increderea pe care o ofera magazinului online, timpul de livrare, calitatea informatiilor de site si usurinta procesului de cumparare.
Metode de plata cel mai des folosite
Plata in numerar la primirea coletului este pentru 78% dintre respondenti metoda preferata. 50% dintre cei chestionati mentioneaza ca platesc si online folosind cardul, urmata de plata in numerar la sediul magazinului, 17%. Pentru transferul bancar sau folosirea serviciilor de ”bani virtuali” opteaza 9% dintre romanii chestionati.
In ceea ce priveste plata online, lipsa increderii in magazine este principalul motiv pentru care romanii nu folosesc cardurile bancare. Frauda se claseaza pe locul secund, in timp ce timpul lung de recuperare a banilor in cazului unui retur este un alt motiv suficient de puternic pentru a nu realiza plati online cu cardul.
Suma maxima medie pe care romanii au platit-o folosind cardul bancar a fost de 1.486 lei.
Fidelizarea clientilor
In ceea ce priveste fidelizarea clientilor, 13% dintre respondentii studiului nu au cumparat in ultimul an de la acelasi magazin online pentru ca nu au gasit produsul sau serviciul cautat (54%), au gasit oferte mai bune in alta parte (27%) sau nu au fost multumiti de serviciile magazinului (3%). De asemenea, 72% dintre respondentii studiului declara ca ar avea mai multa incredere in a face cumparaturi online daca ar exista o asociatie care sa reprezinte interesele consumatorilor.
Atunci cand opteaza spre achiziitiile online, romanii sunt atenti si la conditiile de garantie si servisare (84%), politica de retur a magazinului (80%), informatii despre procesul de cumparare si modalitatea de plata (76%).
Cercetarea a fost realizata in luna aprilie 2017 pe un esantion reprezentativ urban format din 1.012 respondenti selectati din panelul online researchromania.ro, persoane cu varsta peste 18 ani, utilizatori de internet. Initiatorii proiectului sunt GPeC, cel mai mare eveniment de eCommerce din Europa de Sud-Est, si compania de cercetare iSense Solutions – The Modern Consumer Company.
Pentru mai multe informatii asupra cercetarii, puteti vizita site-ul www.gpec.ro sau www.isensesolutions.ro
Sursa: www.gpec.ro

Haas 2CA, zborul orbital redefinit de români

News@com | Wednesday May 24 2017 11:10 | Comments (0)

ARCA Space Corporation a prezentat în Statele Unite, racheta Haas 2CA, un lansator orbital inovativ capabil să se plaseze pe orbită alături de sarcina utilă, fără a folosi trepte suplimentare așa cum folosesc rachetele actuale.

Acest tip de vehicul este denumit Single Stage to Orbit (SSTO). Haas 2CA este echipată cu un motor racheta aerospike liniar care este cu 30% mai eficient din punct de vedere al consumului, comparativ cu motoarele rachetă actuale.

Haas 2CA este proiectată să plaseze pe orbită o sarcina utilă de 100kg, la un cost de lansare de $1,000,000, ceea ce reprezintă cel mai scăzut cost al unui lansator orbital. Are o lungime de 16m, un diametru de 1,5m si o greutate la lansare de 16,290 kg. Forța maximă de tracțiune a motorului este de 33,5 tone în vid, acesta funcționând cu apă oxigenată concentrație 90% si kerosen.

ARCA Space Corporation colaborează cu centrele NASA Kennedy, Ames, Wallops, Marshall, Stennis si Johnson în cadrul Cooperative Opportunity Program, care are ca scop pregătirea primului zbor al rachetei care va avea loc în 2018 de la Wallops Flight Facility, Virginia.

Haas 2CA va opera pe piața de micro și nano sateliți care este estimata de un raport  SpaceWorks la un număr de 3.000  de sateliți între 1 și 50 kg care vor fi lansați intre 2016 și 2022. Valoarea totală a pieței este estimată de Eurostat la  5,3 miliarde pentru următoarea decadă. La un cost de lansare de 1 milion dolari racheta Haas 2CA se potrivește perfect pentru această piață care caută soluții economice.

 

De asemenea ARCA a inițiat oferta publica pentru cei doritori să devină coproprietari ai companiei, capitalul urmând a fi investit în programul Haas 2CA.

“Când racheta Haas 2CA  se va lansa va fi prima rachetă din istorie care se va plasa in totalitate pe orbită, fără a utiliza trepte intermediare. Acest lucru oferă posibilitatea scăderii semnificative a costurilor de producție si lansare a rachetei. Haas 2CA poate fi lansată și de la centre de lansare din interiorul Statelor Unite, deoarece nu exista trepte care sa reintre in atmosferă după utilizarea lor. Rachetele in mai multe trepte, deși mai performante in ceea ce privește sarcina utilă, au fiabilitate mai scăzută si costuri mai mari, datorită numărului crescut de componente. Tehnologia SSTO, odată implementată, va scădea timpul și costurile de lansare, lucru așteptat de industria aerospațială de foarte mult timp. De asemenea, aceastărachetă va fi cel mai rapid vehiculul spațial putând atinge orbita în sub 5 minute.” a afirmat Dumitru Popescu, președinte ARCA Space Corporation.

Jetul motorului rachetă aerospike se expandează într-un mod optim de la nivelul solului până  în spațiu asigurând eficiență superioară la toate altitudinile de zbor. Un motor rachetă clasic funcționează în mod eficient la o singură altitudine, de obicei la nivelul solului. Din acel punct motorul nu mai utilizează în mod eficient scăderea presiunii atmosferice deoarece jetul este limitat de ajutajul motorului. Un motor aerospike folosește practic rapoarte de expansiune nelimitate, astfel crescând semnificativ impulsul specific al motorului la altitudini mari.  O comparație interesantă între cele mai avansate motoare rachetă existente pe piață este cea dintre motorul Merlin 1D al companiei SpaceX, care oferă 311s de impuls specific în vid la aproximativ 100 bari presiune internă folosind kerosen si oxigen lichid și motorul Executor Aerospike pentru Haas 2CA care oferă 314s de impuls specific în vid la 16 bari presiune internă, folosind combustibili mai puțin energetici, care pune in evidență avantajele configurației aeropspike.

 

Controlul atitudinii rachetei în zbor este obținută prin modificarea tracțiunii celor 16 camere de ardere individuale prin ajustarea amestecului intern de combustibili. Acest lucru elimină sistemele complexe de pivotare a motorului pentru controlul zborului.

DESPRE ARCA

ARCA Space Corporation este o companie aerospațială din Las Cruces, New Mexico, SUA, cu acționariat majoritar românesc al cărui obiectiv principal este explorarea spațiului, precum și dezvoltarea de produse de înaltă performanță.

Realizările ARCA:

2004 – În timpul competiției de 10 milioane de dolari Ansari X Prize, ARCA a lansat prima rachetă, Demonstrator 2B, de la Capul Midia, România.

2006 – ARCA a construit cel mai mare balon solar din lume care a ridicat în stratosferă capsula echipajului vehiculului Stabilo, creat după finalizarea Ansari X Prize.

2007 – Programul Stabilo a continuat cu ridicarea în stratosferă a întregului vehicul Stabilo folosind un balon solar mai mare decât precedentul.

2008 – ARCA s-a înscris in competiția de 30 milioane de Google Lunar X Prize.

2010 – Racheta Helen a fost lansată la altitudinea de 40.000 m, reprezentând primul zbor propulsat din competiția Google Lunar X Prize. Racheta a fost transportată în stratosferă folosind un balon cu heliu.

2012 – A fost prezentată seria de rachete Haas fiind compusă din Haas 2B și 2C.

2013 – ARCA a efectuat teste pentru sistemul de parașute pentru programul ExoMars al Agenției Spațiale Europene (ESA).

2014  – Drona de mare altitudine AirStrato a realizat primele zboruri.

 

2015 – ARCA a prezentat ArcaBoard, primul vehicul de zbor personal disponibil comercial.

Brother lansează noua serie Business Laser Color în cadrul Bucharest Technology Week

News@com | Wednesday May 24 2017 11:04 | Comments (0)

Brother Central & Eastern Europe, reprezentanța din România, va prezenta noua serie Business Color Laser în cadrul celei de-a doua ediţii a expo-conferinței Bucharest Technology Week. Tech Expo va avea loc în Piaţa George Enescu, București, în perioada 26-28 mai.

Seria Business Color Laser, disponibilă în România din luna mai 2017, este destinată companiilor în continuă dezvoltare și include trei imprimante (HL-L8260CDW, HL-L8360CDW, HL-L9310CDW) și patru echipamente multifuncționale (DCP-L8410CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9570CDW).Vârfurile de gamă dispun de o capacitate avansată de gestionare a hârtiei prin tăvi suplimentare care permit creșterea volumului de hârtie și adaptarea la nevoile mereu în creștere ale companiilor.

Pentru a permite birourilor și grupurilor să lucreze cât mai inteligent și eficient, noile modelele din seria L8000 și L9000 asigură conectivitate mobilă inteligentă și sunt compatibile cu aplicația Brother iPrint&Scan. Echipamentele pot fi configurate în funcție de nevoile utilizatorilor, cu diferite scurtături pe ecran, accesibile prin NFC sau cu o simplă atingere. Conectivitatea NFC (near field communication) garantează siguranță și poate fi utilizată pentru implementarea funcției de pull printing, care permite utilizatorilor să imprime documentele confidențiale numai după ce s-au autentifcat cu un cod PIN sau cu un card ID.

Noua gamă se distinge prin flexibilitate și imprimare de calitate la un preț pe pagină competitiv – Eficiență continuă

Echipamentele din seria Business Color Laser au o viteză de imprimare de până la 31 de pagini pe minut atât color cât și monocrom, iar varful de gamă oferă o viteză de scanare mare la echipamentul multifuncțional, de 100 imagini pe minut color și monocrom.

Concepută special pentru un mod de lucru inteligent și eficient, gama are un ADF (automatic document feeder) cu o capacitate de până la 80 de pagini, care scanează direct în cloud sau către o locație din rețea. Ecranul tactil poate fi personalizat și permite utilizatorilor să-și creeze propriile comenzi rapide.

Noua serie de la Brother oferă posibilitatea minimizării costurilor, prin alegerea consumabilelor opționale care pot avea capacitate mare, foarte mare sau ultra capacitate de 9000 de pagini la negru, cyan, magenta și galben. De asemenea, specificația PrintSmart CostControl oferă vizibilitatea completă a modului de utilizare a echipamentului, permițand companiei să optimizeze bugetele prin stabilirea unor cote de imprimare.

Scanare direct către cloud fără a utiliza PC

Cu ajutorul PrintSmart SecurePro utilizatorii pot colecta date de imprimare și scana documente direct pe o adresă de e-mail, fără să folosească un fișier partajat, asigurând astfel păstrarea confidențialității documentelor sensibile.

Principalele îmbunătățiri ale seriei Business Color Laser sunt: creșterea cu 83% a capacității de intrare a hârtiei, creșterea cu 43% a dimensiunii ecranului tactil, creșterea cu 60% a capacității ADF-ului, creșterea cu 50% a capacității maxime al tonerului.

Noile modele ale seriei L8000 și L9000 sunt fiabile și sigure. Datorită construcției robuste și a noilor caracteristici de securitate încorporate, inclusiv autentificarea Active Directory, IPSec, 802.1x și SSL, echipamentele sunt potrivite în cele mai solicitante medii, iar informațiile sensibile pentru afaceri sunt protejate.

“Seria Business Color Laser a fost concepută să devină un adevărat partener tehnologic al companiilor aflate în plină dezvoltare. Această gamă de echipamente laser color oferă mai mult decât imprimare și scanare eficientă, ea permite îmbunătățirea substanțială a fluxului de lucru într-o companie. Înțelegem că fiecare afacere este diferită, iar serviciile noastre integrate oferă soluția ideală de imprimare pentru companiile în care o soluție de tip “one-size-fits-all” pur și simplu nu funcționează”, declară declară Monica Otlăcan, șef al Reprezentanței Brother în România.

Bucureștenii pot comanda online peste 70 de preparate cu specific basarabean „La Plăcinte” de pe Foodpanda

News@com | Wednesday May 24 2017 10:45 | Comments (0)

Foodpanda România, cea mai mare platformă de food ordering din România, a încheiat un parteneriat cu lanțul de restaurante cu specific moldovenesc şi românesc La Plăcinte. Astfel, începând cu această lună, locuitorii Capitalei vor putea comanda online, de pe foodpanda.ro, preparatele din meniul La Plăcinte.

Odată cu listarea lanţului de restaurante La Plăcinte, gama de preparate tradiționale disponibilă pe platformă va fi completată cu alte peste 70 de preparate culinare cu specific moldovenesc și românesc. Comanda minimă pentru preparatele La Plăcinte este de 35 lei, la care se percepe o taxă de livrare de 8 lei.  În schimb, pentru comenzile mai mari de 50 lei livrarea este gratuită.

 „Bucătăria tradițională este una dintre preferatele românilor, iar acest lucru îl putem observa cu ușurință în comenzile înregistrate de platformă. Parteneriatul cu La Plăcinte, unul dintre cele mai îndrăgite și cunoscute restaurante de profil pe piața locală, atât pentru gama variată de plăcinte moldoveneşti, cât și pentru alte preparate culinare cu specific românesc, nu poate decât să ne bucure. Astfel, Foodpanda își întărește poziția de lider pe piața locală de food ordering și își diversifică paleta de preparate, iar utilizatorii platformei se pot bucura, atât acasă, cât și la birou, de preparatele lor preferate”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.

Potrivit reprezentantului companiei, preparatele culinare La Plăcinte comandate de pe platformă se vor livra din 7 restaurante La Plăcinte, iar comanda va ajunge la destinație în maxim 60 de minute, livrarea fiind asigurată pe o rază de 3 km în jurul fiecărei locaţii.

„ La Plăcinte este o marcă comercială din Republica Moldova, apărută în anul 1999, care din primii ani de existență a devenit lider pe piața națională și s-a plasat în rândul companiilor cu dinamica înaltă de dezvoltare. Pe piața din România, brand-ul a apărut în 2014, iar astăzi, clienții pot savura preparatele La Plăcinte în 12 locații, dezvoltate atât în București, cât și în țară. Parteneriatul cu Foodpanda reprezintă un pas important în dezvoltarea și promovarea brand-ului nostru. Cu ajutorul platformei suntem mai aproape de clienții noștri, încercând să oferim servicii de cea mai bună calitate iubitorilor de mâncare tradițională cu specific moldovenesc și românesc”, declară Radu Chijer, Manager Departament de Livrări „Andy’s Pizza” România.

Conform datelor furnizate de Foodpanda, printre cele mai comandate mâncăruri tradiționale disponibile pe platforma de food ordering în prezent sunt ciorbele de văcuță și de legume, sarmalele cu mămăliguță și papanașii.

ADATA prezintă cardurile microSD/SD Premier ONE UHS-II U3 și microSD UHS-I

News@com | Wednesday May 24 2017 10:42 | Comments (0)

ADATA® Technology, producător de top de module DRAM de înaltă performanță, produse NAND Flash și accesorii mobile, anunță astăzi lansarea noii serii performante de carduri microSD și SD Premier ONE, constând în produse UHS-II U3 Clasa 10 și Premier UHS-I Clasa 10. Cardurile SDXC Premier ONE UHS-II U3 sunt echipate cu tehnologie MLC Flash de înaltă calitate și ating o viteză de citire de 290MB/s și de scriere de 260MB/s. Acestea sunt disponibile cu o capacitate de până la 256GB. Cardurile microSDXC / SDHC Premier UHS-I Clasa 10 oferă o viteză de citire consistentă de 85MB/s și sunt disponibile la capacități de până la 128GB. Seria Premier ONE oferă consumatorilor o gamă largă de carduri de memorie pentru o extindere facilă a spațiului de stocare, cu performanțe potrivite pentru fișiere mai mari ca niciodată și conținut video de înaltă fidelitate capturat în UHD 4K și 8K. Produsele sunt concepute, de asemenea, și pentru a completa aplicațiile VR. Toate cardurile au un interval de temperatură cuprins între -25 și 85 grade Celsius.

Cele mai ridicate viteze microSDXC/SDXC posibile

Proiectate și testate conform specificațiilor UHS-II U3 Clasa 10, cardurile Premier ONE SDXC ating la citire o viteză de 290MB/s și la scriere de 260MB/s. Echivalentul acestora în format microSDXC au performanțe de citire de 275MB/s și de scriere de 155MB/s. Ambele versiuni microSD și SD suportă viteze video V90 sau înregistrări video brute de 90MB/s, care reprezintă o lățime de bandă suficient de mare pentru captarea conținutului 4K, 8K și VR. Camerele video “action camera” și aplicațiile pentru capturi live la 360 de grade, de asemenea, au mult de câștigat de pe urma accesului la viteze atât de mari, care permit înregistrarea necomprimată, fără întârziere, fără întreruperi și fără reducere a rezoluției.

MLC Flash, construcție robustă, integritate a datelor și capacitate ridicată

Toate cardurile Premier ONE UHS-II U3 utilizează 3D MLC Flash de înaltă calitate, pentru performanțe optime, de lungă durată. Acestea suportă corectarea automată a erorilor pentru a spori integritatea datelor și trec cu brio testele de rezistență la apă, praf, șoc și teste cu raze X. Prin urmare, aceste carduri sunt foarte potrivite pentru activități în aer liber, înregistrări live și reportaje, precum și pentru profesioniști care călătoresc pe distanțe lungi și care experimentează diverse medii. Consumatorii pot alege dintre modelele cu capacitate de 64GB, 128GB sau 256GB, în funcție de nevoile pe care le au pentru extinderea rapidă a stocării pe iOS, Windows, Mac OS și Android, datorită universalității formatului microSD/SD.

Perfecte pentru conținut Full HD

Gama Premier microSDXC/SDHC este formată din carduri UHS-I Clasa 10 cu capacitate de 16GB, 32GB, 64GB sau 128GB, capabile să citească la o viteză de 85MB/s și să scrie la 25MB/s. Acest lucru le face foarte potrivite pentru utilizatorii care au nevoie de înregistrare la calitate Full HD 1080p, de redare și de partajare. Pe lângă compatibilitatea universală, cardurile sunt robuste, trecând prin stricte probe de rezistență la apă, praf, șocuri și raze X. Asigurând clienților posibilitatea de a obține un pachet complet pentru orice buget, ADATA integrează corecția automată a erorilor pe cardurile Premier UHS-I.

Relansarea reteauaEDU.ro, cea mai mare rețea școlara eLearning

News@com | Wednesday May 24 2017 10:39 | Comments (0)

Pe 17 Mai 2017 a avut loc relansarea celei mai mari rețele școlare eLearning din România, www.reteauaEDU.ro, reinventată și îmbunătățită după 8 ani. În calitate de invitați speciali au participat prof. dr. Florin Colceag – cunoscut și drept ‚Antrenorul de genii’, alături de Nicolaie Constantinescu – arhitectul informațional pentru comunitatea științifică Kosson.ro. Comunitatea şcolară va dezvolta continuu un mediu virtual inovativ şi interactiv prin promovarea unui învățământ de calitate, integrat într-o societate europeană a cunoașterii.

Dacă numele reteauaEDU.ro vă sună atât de cunoscut, aceasta se datorează faptului că platforma este prezentă în România încă din 2009, ajungând recent și în Republica Moldova. În prezent, este susținută de partenerul său, eLearning&Software, prin resurse tehnice si know-how, însăși prin utilizarea platformei Moodle*, al cărei reprezentant unic in Romania este.

*Moodle (denumirea fiind un acronim pentru Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment – mediu de învățare structurat pe diverse module) este încă din 1999 platforma LMS open-source de eLearning, tradusă în peste 120 de limbi şi utilizată de majoritatea instituțiilor de învățământ cu programe de învățare online.

Relansarea înseamnă un pas înainte făcut de Moodle în România. Altfel spus, de acum înainte cine intră pe edu.moodle.ro este automat redirecționat către reteauaEDU.ro. De ce este important? Cosmin Herman, în calitate de Business Development Manager la eLearning&Software ne răspunde: „Acum 8 ani am adus Moodle pentru prima oară în România, promovându-l în sistemul de învățământ, preuniversitar și universitar, public și privat. Între timp am primit numeroase cereri de personalizare a platformei pe nevoile fiecărei instituții de învăţământ, astfel că acum putem afirma că am standardizat necesarul eLearning pentru mediul universitar și preuniversitar. Astăzi, reteauaEDU.ro devine platforma oficială de învățământ tip eLearning pentru sute de mii de elevi, studenți și profesori.

În prezent, în România au aderat deja la reteauaEDU.ro peste 700 licee, peste 14.000 liceeni, peste 700 profesori și peste 500 părinți. A spune că platforma este „pentru toată lumea” ar fi o subestimare. Mai degrabă, platforma oferă fiecărui utilizator șansa de a-și alege profilul și programele în funcție de pregătirea, preferințele și pasiunile sale, punând un accent deosebit pe partea aplicativă. Prof. Dr. Florin Colceag consideră acesta ca fiind beneficiul cel mai important al rețelei: „Deși am întâlnit, până acum, multe genii, niciodată nu am întâlnit un elev sau student care să nu fie bun la nimic. Degeaba iei un copil și încerci să-l faci olimpic la matematică, dacă lui îi place istoria sau literatura. Prin reteauaEDU.ro are acces la o mulțime de resurse care-i pot completa si perfecționa cunoștințele, susținându-i educația și formarea profesională.”

Într-un fel, platforma este ca o serie de meditații la care elevii se ‚duc’ cu plăcere și care nu îi costă nimic, atât profesorii, cât și părinții putând observa rezultate concrete și evoluție constantă. Discutând despre munca necesară construcției unei astfel de platforme, Nicolaie Constantinescu explică: „Cu cât o platformă este mai accesibilă, mai ușor de utilizat pentru atâtea categorii de vârstă sau profesionale, pe atât de mare a fost efortul necesar pentru aducerea ei la forma în care o vedem astăzi. Colectarea și crearea materialelor, adaptarea lor la nevoile a zeci de mii de utilizatori unici, reprezintă un efort, care implică expertiză multidisciplinară și aspirațiile celor care doresc un serviciu performant.

Pentru alinierea învățământului românesc la învățământul european, reteauaEDU.ro va realiza, în parteneriat cu instituțiile de învățământ din România, activități școlare si extra școlare precum: postarea lecțiilor / bibliografiei / temelor, evaluarea și autoevaluarea cunoștințelor, crearea unor clase virtuale de colaborare între licee, cursuri comune în clasa virtuală, organizarea de proiecte / concursuri / provocări între licee, pregătirea pentru bacalaureat, precum şi accesarea unor finanțări cu fonduri naționale sau europene precum ROSE. Practic, realizând în mediul virtual acest schimb de experiență permanent între instituțiile de învățământ, se aduce un plus de valoare mediului educațional românesc, care adoptă astfel instrumente moderne internaționale de predare, învățare și evaluare.

Google si Facebook, pacalite printr-o enorma inselatorie

News@com | Wednesday May 3 2017 10:05 | Comments (1)

Google si Facebook au confirmat ca au cazut victime unei presupuse inselatorii de 100 milioane dolari.

In martie, s-a raportat ca un barbat lituanian a fost acuzat de un atac phishing email impotriva a “doua companii internet din SUA”, care nu au fost numite la acea vreme.
Se presupune ca acestea au fost pacalite sa vireze peste 100 milioane dolari in conturile bancare ale atacatorului.
In 27 aprilie, Fortune a raportat ca cele doua victime au fost Facebook si Google.
Omul acuzat ca a fost in spatele acestei inselatorii, Evaldas Rimasauskas, in varsta de 48 de ani, pretindea ca este un producator din Asia si a pacalit companiile cel putin in perioada 2013-2015.
“Emailurile phishing frauduloase au fost trimise angajatilor si agentilor companiilor victima, care efectuau in mod regulat tranzactii de mai milioane de dolari cu compania (din Asia)”, a declarat Departamentul de Justitie al SUA (DOJ) in luna martie.
Aceste email-uri pretindeau ca provin de la angajati ai firmei din Asia, a sustinut DOJ, si erau trimise de la conturi email concepute sa para ca ar proveni de la acea companie.
DOJ l-a acuzat pe Rimasauskas de falsificarea facturilor, contractelor si scrisorilor “care pareau sa fi fost redactate si semnate de catre directori si agenti ai companiilor victima”.
“Am detectat aceasta frauda impotriva echipei noastre de management al furnizorilor si am alertat rapid autoritatile”, a declarat un purtator de cuvant al Google.
“Am recuperat fondurile si suntem multumiti ca problema a fost rezolvata”.
Cu toate acestea, firma nu a dezvaluit cati bani a transferat si recuperat.
Nici Facebook nu a facut acest lucru, insa un purtator de cuvant al acesteia a declarat: “Facebook a recuperat cea mai mare parte a fondurilor la scurt timp dupa acest incident si a colaborat cu autoritatile de aplicare a legii in derularea anchetei”.
“Frauda CEO” este o “amenintare cheie”, potrivit Europol.
Sofisticarea atacurilor de tip phishing  a crescut in ultimul timp, potrivit unui raport recent al Europol.
Pentru a evita expunerea la astfel de fraude, firmele sunt sfatuite sa verifice cu atentie noile cereri de plata, inainte de a le autoriza.

350 de noi aplicatii malware de Android pe ora

News@com | Wednesday May 3 2017 10:03 | Comments (0)

Expertii G DATA avertizeaza cu privire la cresterea nivelului de amenintari pentru dispozitive mobile cu Android.

Aproximativ 72% din utilizatorii de smartphone-uri din intreaga lume au un dispozitiv care utilizeaza un sistem de operare Android (sursa: Statcounter). In primul trimestru al anului 2017, expertii G DATA Security au descoperit peste 750.000 de aplicatii malware noi pentru sistemul de operare de la Google. Cifrele prezentate sunt dovada cresterii nivelului amenintarilor. Problemele de securitate sunt deosebit de raspandite datorita furnizorilor terti. Actualizarile apar cu intarziere sau deloc.
“Numeroase activitati online, cum ar fi serviciile bancare si cumparaturile, sunt realizate cu precadere de pe un smartphone”, explica Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. “Nivelul de amenintare pentru utilizatori creste, deoarece exista probleme de securitate legate de furnizarea de actualizari ale sistemului de operare Android pentru dispozitive terte.”
Peste 750.000 de noi esantioane malware Android
Expertii in domeniul securitatii datelor au numarat 3.246.284 de noi aplicatii malware de Android in 2016. Aceaste cifre sunt fara precedent, iar prognoza pentru anul 2017 inca arata o crestere. Analistii au descoperit 750.000 de aplicatii malware noi doar in primul trimestru din 2017. Aproximativ 3.500.000 de noi esantioane malware sunt asteptate pentru intregul an.
Probleme de securitate pentru utilizatori
Procedurile de actualizare neclare ale furnizorilor terti reprezinta un risc inutil de securitate pentru utilizatori. Telefoanele inteligente si tabletele joaca un rol important in viata de zi cu zi si in viata profesionala. Fie ca este vorba de servicii bancare, de cumparaturi sau de activitati cotidiene, pe langa faptul ca se dispune de o solutie completa de securitate, sistemul de operare trebuie sa fie intotdeauna pe deplin actualizat. O bresa de securitate deschisa pe care atacatorii o pot exploata poate duce la daune enorme. Cu toate acestea, nu este clar cat timp – sau daca – dispozitivele mobile vor primi actualizari.
Noile statistici malware pentru primul trimestru al anului 2017 si o evaluare a situatiei actuale sunt disponibile pe blogul G DATA Security:
Despre G DATA Software AG
Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.
Rezultatele testelor demonstreaza ca securitatea IT “Made in Germany” ofera utilizatorilor de Internet cea mai buna protectie posibila. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet inca din 2005. In toate cele 9 teste desfasurate intre 2005 si 2016, G DATA a dovedit cea mai buna detectie. In testele comparative efectuate de AV-Test, solutiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate in detectia programelor malware. La nivel international, G DATA Internet Security a fost, de asemenea, premiata drept cea mai buna suita de securitate de catre publicatiile independente – in tari precum, Australia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Olanda, Spania si Statele Unite.
Gama de produse include solutii de securitate pentru utilizatori casnici si companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G DATA sunt disponibile in peste 90 de tari din intreaga lume.
G DATA este solution partner  Microsoft Cloud in Germany, iar odata cu inceperea proiectului, G DATA va fi singurul dintre furnizorii de solutii antivirus, ce va fi reprezentat de o solutie, Managed Endpoint Security, adaptata in mod special pe arhitectura Azure.
Mai multe informatii despre companie si solutiile G DATA sunt disponibile pe www.gdatasoftware.com
Next Page »