Sari la bara de unelte

Expertii G DATA avertizeaza cu privire la cresterea nivelului de amenintari pentru dispozitive mobile cu Android.

Aproximativ 72% din utilizatorii de smartphone-uri din intreaga lume au un dispozitiv care utilizeaza un sistem de operare Android (sursa: Statcounter). In primul trimestru al anului 2017, expertii G DATA Security au descoperit peste 750.000 de aplicatii malware noi pentru sistemul de operare de la Google. Cifrele prezentate sunt dovada cresterii nivelului amenintarilor. Problemele de securitate sunt deosebit de raspandite datorita furnizorilor terti. Actualizarile apar cu intarziere sau deloc.
„Numeroase activitati online, cum ar fi serviciile bancare si cumparaturile, sunt realizate cu precadere de pe un smartphone”, explica Tim Berghoff, G DATA Security Evangelist. „Nivelul de amenintare pentru utilizatori creste, deoarece exista probleme de securitate legate de furnizarea de actualizari ale sistemului de operare Android pentru dispozitive terte.”
Peste 750.000 de noi esantioane malware Android
Expertii in domeniul securitatii datelor au numarat 3.246.284 de noi aplicatii malware de Android in 2016. Aceaste cifre sunt fara precedent, iar prognoza pentru anul 2017 inca arata o crestere. Analistii au descoperit 750.000 de aplicatii malware noi doar in primul trimestru din 2017. Aproximativ 3.500.000 de noi esantioane malware sunt asteptate pentru intregul an.
Probleme de securitate pentru utilizatori
Procedurile de actualizare neclare ale furnizorilor terti reprezinta un risc inutil de securitate pentru utilizatori. Telefoanele inteligente si tabletele joaca un rol important in viata de zi cu zi si in viata profesionala. Fie ca este vorba de servicii bancare, de cumparaturi sau de activitati cotidiene, pe langa faptul ca se dispune de o solutie completa de securitate, sistemul de operare trebuie sa fie intotdeauna pe deplin actualizat. O bresa de securitate deschisa pe care atacatorii o pot exploata poate duce la daune enorme. Cu toate acestea, nu este clar cat timp – sau daca – dispozitivele mobile vor primi actualizari.
Noile statistici malware pentru primul trimestru al anului 2017 si o evaluare a situatiei actuale sunt disponibile pe blogul G DATA Security:
Despre G DATA Software AG
Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.
Rezultatele testelor demonstreaza ca securitatea IT “Made in Germany” ofera utilizatorilor de Internet cea mai buna protectie posibila. Stiftung Warentest a testat produsele de securitate pe Internet inca din 2005. In toate cele 9 teste desfasurate intre 2005 si 2016, G DATA a dovedit cea mai buna detectie. In testele comparative efectuate de AV-Test, solutiile G DATA au demonstrat, cu regularitate, cele mai bune rezultate in detectia programelor malware. La nivel international, G DATA Internet Security a fost, de asemenea, premiata drept cea mai buna suita de securitate de catre publicatiile independente – in tari precum, Australia, Austria, Belgia, Franta, Italia, Olanda, Spania si Statele Unite.
Gama de produse include solutii de securitate pentru utilizatori casnici si companii mici, medii si mari. Solutiile de securitate G DATA sunt disponibile in peste 90 de tari din intreaga lume.
G DATA este solution partner  Microsoft Cloud in Germany, iar odata cu inceperea proiectului, G DATA va fi singurul dintre furnizorii de solutii antivirus, ce va fi reprezentat de o solutie, Managed Endpoint Security, adaptata in mod special pe arhitectura Azure.
Mai multe informatii despre companie si solutiile G DATA sunt disponibile pe www.gdatasoftware.com
%d blogeri au apreciat: