Sari la bara de unelte

   Bucuresti – 15 Ianuarie 2010 – Blackboard Inc. a anuntat astazi o alianta cu Microsoft Corporation pentru a oferi studentilor si celor ce invata acces la informatii din cursurile lor on-line prin intermediul browserelor web, permitandu-le astfel sa fie la curent cu noutatile din cursurile importante in timp ce navigheaza pe internet, nu doar atunci cand se autentifica pe conturile lor din Blackboard.
   Conform intelegerii, Blackboard si Microsoft vor lucra impreuna pentru a activa notificarile, astfel incat ele sa apara in browserul lor web atunci cand folosesc bara de instrumente Bing(TM) si cand noi informatii despre cursuri sunt disponibile pe platforma Blackboard Learn(TM). Bara de instrumente este compatibila cu broeserele web: Internet Explorer(R) si Firefox(R).
   Accesul la informatiile despre cursuri se va face mai eficient pentru milioane de utilizatori care se autentificau de cateva ori pe zi la platforma Blackboard pentru a verifica temele, notele, anunturile sau orice alte informatii. Cu bara de instrumente Blackboard Learn pentru Bing, studentii vor primi actualizari despre cursuri, grupuri si organizatii direct in browserul lor, indiferent de ce pagina de internet vizualizeaza si fara sa fie nevoiti sa se autentifice in platforma Blackboard de fiecare data.
   \’Mereu cautam noi cai de a transmite informatii catre studenti in locuri unde ei isi petrec deja timpul” a spus Nick McClure, Lead Systems Programmer la University of Kentucky. \’Particularizarea barei de instrumente pentru a include continut personalizat Blackboard vor face din aceasta mai mult decat un alt instrument. Studentii vor avea securitate si protectie in timp ce sunt la curent cu informatiile din cursurile lor.\’  
   Blackboard a mai creat aplicatii similare care sa le permita studentilor sa primeasca notificari si alerte despre cursuri prin intermediul platformei Facebook(R) sau a dispozitivelor mobile Apple(R) iPhone(R) sau iPod touch(R). Toate aceste integrari fac parte din efortul companiei de a creste implicarea studentilor prin crearea unui acces eficient la informatiile cursurilor printr-o varietate de platforme si dispozitive, nu doar in interiorul platformei Blackboard Learn.
   \’Acest parteneriat extinde efortul nostru de a oferi informatii educationale importante studentilor, indiferent unde se afla si indiferent cand au nevoie de ea, intr-un mod cat mai convenabil posibil\’ a spus Matthew Small, Chief Business Officer la Blackboard. \’Aceasta facilitate va ajuta clientii nostrii sa adopte mai usor initiativele de e-learning in campusuri, dar sa si isi reduca costurile de intretinere si suport.\’
   Efortul si munca de a oferi acces la noutatile din cursuri in browserele web, platforma Facebook si pe dispozitivele mobile face parte din eforturile Blackboard de a ajuta institutiile sa satisfaca mai bine nevoile celor ce invata si sa promoveze realizarile grandioase printr-o implicare mai mare. Blackboard lucreaza sa asigure o disponibilitate mai larga pentru noutatile din cursuri pentru a pastra utilizatorii implicati iar in acelasi timp ia masuri de protejare a intimitatii studentilor.
   \’Suntem incantati sa colaboram cu Blackboard pentru a permite studentilor sa se bucure de conexiuni mai profunde la informatiile cele mai importante pentru ei,\’ a spus Jon Tinter, General Manager la Microsoft Online Service Division. \’Bing ajuta oamenii sa ia decizii mai inteligente si mai rapide, iar colaborarea cu Blackboard va imputernici studentii cu conexiuni mai profunde la informatiile din cursurile lor si tehnologii puternice de cautare pentru a-i ajuta sa ia decizii mai bune in tumultoasa viata de zi cu zi.\’
   Ca parte a aliantei, Blackboard foloseste motorul Microsoft Bing pentru a ajuta serviciul de prevenire a plagiatului SafeAssign(TM). In plus, Microsoft s-a alaturat Blackboard Alliance Program(TM) ca si Blackboard Premier Partner(TM).
Despre Blackboard Inc.
   Blackboard Inc. este unul dintre cei mai importanti furnizori de aplicatii software de tip \’enterprise\’ si de servicii pentru educatie. Fondata in anul 1997, Blackboard permite inovatiile educationale oriunde, prin conectarea oamenilor si tehnologiei. Cu doua suite de produse, Blackboard Academic Suite(TM) si Blackboard Commerce Suite(TM), Blackboard este utilizat de milioane de oameni din institutiile academice de pe intreg globul, printre acestea numarandu-se colegii, universitati, scoli de tip K-12 , alti furnizori de educatie, precum si editurile de manuale si cursuri, dar si comerciantii care au ca segment-tinta elevii sau studentii si furnizorii de mijloace de educatie. Blackboard are sediul central in Washington, D.C. si are birouri si reprezentante in America de Nord, Europa, Australia si Asia.
Despre Grupul Romsym
   Romsym Data este prima companie româneasca certificata conform standardelor internationale BS 7799-2:2002 pentru implementarea si mentinerea sistemului propriu de management al securitatii informatiilor, certificare acordata de catre Societatea Româna pentru Asigurarea Calitatii (SRAC) si IQNet (International Certification Network).
   Romsym este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii IT din România si Republica Moldova, oferind tehnologie de ultima ora, produsa de lideri mondiali în: solutii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), managementul retelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat), DTP si web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata), managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic, CRAMM, Workshare), softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander), dezvoltare si soft stiintific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus), sisteme Open Source (Red Hat).
   De asemenea, Romsym Data ofera consultanta si training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România – centrul Ittraining. Cursurile sunt predate de specialisti cu înalta calificare, certificati international.
   Dintre clientii Romsym Data mentionam Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Româneasca, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justitiei, Miro Bank, McDonald\\\’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Ana Maria CIOPATA
Manager Assistant
Romsym Data Srl
Str. Popa Nan 108A
Sector 3, Bucuresti
Tel. 322 16 90
Fax. 322 16 50
www.romsym.ro

Sursa : www.comunicatedepresa.ro

By admin

%d blogeri au apreciat: