Sari la bara de unelte

Microsoft a dezvaluit un nou laptop Surface, care va concura cu Macbook Air

Dispozitivul va fi pus in vanzare in 15 iunie, la un pret de pornire de 999 dolari. Acesta are un ecran de 13,5 inch si 14 ore durata de viata a bateriei, a declarat compania.
Gigantul tech a prezentat, de asemenea, o noua editie a sistemului sau de operare Windows 10, destinat scolilor si conceput sa ruleze pe computere low-cost.
Expertii sustin ca aceasta miscare are rolul de a ajuta Microsoft sa lupte cu Google pe piata invatamantului.
Seful Microsoft Surface, Panos Panay, a declarat ca noul laptop are un display de 1080 pixeli si cantareste 1,25 kg, fiind mai usor decat Macbook Air.
Carolina Milanesi, analist in cadrul Creative Strategies, a declarat: „Appe Macbook Air este, de asemenea, popular in randul elevilor si nu a produs un model nou de ceva timp. Cam atat despre incercarea Microsoft de a concura cu rivalul sau”.
Windows 10S promite protectie virus mai puternica si o durata de viata mai mare a bateriei si va fi disponibil pe PC-uri de la terti producatori la pretul de start de 189 dolari.
Microsoft si Apple au dominat mult timp piata computing din domeniul invatamantului, insa s-au confruntat cu recenta crestere a Chromebook-urilor – PC-uri low cost care ruleaza pe sistemul de operare Google Chrome, care costa in medie 300 dolari in SUA.
Potrivit firmei de consultanta Futuresource, 58% dintre dispozitivele vandute scolilor din SUA in 2016 au fost Chromebook-uri, in timp ce 22% dintre dispozitive rulau pe sisteme de operare Windows, iar 19% pe sisteme Apple.
Microsoft a declarat ca dispozitivele care utilizeaza Windows 10S vor rula doar aplicatii oferite prin intermediul Windows Store, ceea ce ar putea ajuta la mentinerea securitatii si vitezei acestora. DE asemenea, a declarat ca sistemul de operare va fi mai usor de setat si gestionat de catre profesori.
%d blogeri au apreciat: